Stekt svinekam med grønnsaker og béarnaise
4.1 (475)
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Svinekam i skiver
350 g
Solsikke-/rapsolje
Brokkoli
½ stk
Gulrøtter
½ pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Bearnéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Knus de kokte potetene lett med en skje, ha på paprikakrydder, salt og pepper, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter ved 220 grader.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter (se tips). Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken og del den i mindre biter. Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne staver. Kok brokkoli og gulrot sammen med potetene når det gjenstår 3–4 minutter av koketiden.
Krydre svinekammen med salt og pepper. Stek den i en stekepanne med olje i omtrent 3–4 minutter på hver side.
Varm forsiktig opp béarnaisesausen i en liten kjele. Hell gjerne i stekesjyen fra kjøttet.
Server svinekam med kokte poteter, grønnsaker og béarnaisesaus.
God middag!