Pasta linguine med kjøttboller fra Smedstuen i tomatsaus, ruccola og revet ost
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Gul løk
½ stk
Sellerirot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kjøttboller
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Moste tomater
1 flaske
Oksebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Oregano
1 pakke
Linguine
150-250 g
Ruccola
50 g
Grana Padano
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne sausen må gjerne koke lengre eller lages klar dagen før, da vil smakene komme bedre frem. Tilsett en skvett rødvin, litt tomatpuré eller et par laurbærblad om du har. En teskje sukker vil balansere ut bitterhet fra tomatene. Fersk basilikum er kjempegodt til denne pastaretten!
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
Skrell og kutt løk, sellerirot og gulrot i små terninger. Finhakk hvitløk. Sellerirot og gulrot kan også rives på et rivjern. Riv Grana padano.
Ha olje i en middels varm stekepanne og stek grønnsakene i stekepannen 2-3 minutter. Ha deretter i moste tomater, vann, oksebuljong og urter. La sausen småkoke i omtrent 10–15 minutter til den har fått en god og tykk konsistens. Tilsett kjøttbollene og la de koke med til de er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper (se tips).
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–9 minutter. Juster mengden pasta du koker til din familie. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Skyll og tørk ruccola.
Server pasta bolognese med revet grana padano og ruccolasalat på toppen.
God middag!