Tomatsuppe med pasta, kalkunbacon og kokt egg
4.03 (65)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
- vann
Fusilli av fullkorn
125 g
Litt salt
Løk
1 stk
Hvitløk
2–3 fedd
Rød chili
½–1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hakkede tomater
1 boks
Passata
1 flaske
Timian
4 stilk
Terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
1 stk
Vann
2–4 dl
Salt
Egg
2 stk
Kalkunbacon
150 g
Vårløk
½ pakke
Bladpersille
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Urter som basilikum, oregano eller kjørvel passer også godt i tomatsuppen. For en mildere smak, tilsett en skje matfløte eller kesam ved servering.
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–11 minutter. Når pastaen er ferdigkokt, hell av vannet i et dørslag og kjøl pastaen raskt ned i rennende kaldt vann.
Varm opp en kjele med vann til koking av egg. Kok eggene i 8–10 minutter. Kjøl ned eggene under rennende kaldt vann.
Finhakk løk, hvitløk og chili. Fres grønnsakene i en kjele med olje til løken er blank. Tilsett hakkede tomater, passata, timianstilker, buljongterning og halvparten av vannet. Kok opp og la suppen småkoke i 5–10 minutter.
Plukk ut timianstilkene fra suppen. Kjør suppen glatt med en stavmikser slik at du får en jevn og fyldig suppe. Spe eventuelt suppen ut med litt mer vann. Smak til med salt og pepper.
Stek kalkunbaconet gyllent og sprøtt i litt olje. La baconet renne av seg på et kjøkkenpapir.
Skrell eggene og del dem i to. Skyll vårløken og del den i strimler. Hakk persille.
Tilsett pasta og vårløk i tomatsuppen. Server med kokte egg og kalkunbacon. Strø over hakket persille.
Ta vare på middagsrestene i en egnet beholder og spis dem til lunsj dagen etter!
Suppe: 300 g
Kokt pasta: 100 g
Egg: 1 stk
Stekt bacon: 2 ss
Energiinnhold: 360 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!