Tomatsuppe med pasta, kalkunbacon og kokt egg

Tomatsuppe med pasta, kalkunbacon og kokt egg

4.03 (65)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
    • vann
    Fusilli av fullkorn
    125 g
    Litt salt
    Løk
    1 stk
    Hvitløk
    2–3 fedd
    Rød chili
    ½–1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Hakkede tomater
    1 boks
    Passata
    1 flaske
    Timian
    4 stilk
    Terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
    1 stk
    Vann
    2–4 dl
    Salt
    Egg
    2 stk
    Kalkunbacon
    150 g
    Vårløk
    ½ pakke
    Bladpersille
    ½–1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Urter som basilikum, oregano eller kjørvel passer også godt i tomatsuppen. For en mildere smak, tilsett en skje matfløte eller kesam ved servering.

    Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–11 minutter. Når pastaen er ferdigkokt, hell av vannet i et dørslag og kjøl pastaen raskt ned i rennende kaldt vann.
    Varm opp en kjele med vann til koking av egg. Kok eggene i 8–10 minutter. Kjøl ned eggene under rennende kaldt vann.
    Finhakk løk, hvitløk og chili. Fres grønnsakene i en kjele med olje til løken er blank. Tilsett hakkede tomater, passata, timianstilker, buljongterning og halvparten av vannet. Kok opp og la suppen småkoke i 5–10 minutter.
    Plukk ut timianstilkene fra suppen. Kjør suppen glatt med en stavmikser slik at du får en jevn og fyldig suppe. Spe eventuelt suppen ut med litt mer vann. Smak til med salt og pepper.
    Stek kalkunbaconet gyllent og sprøtt i litt olje. La baconet renne av seg på et kjøkkenpapir.
    Skrell eggene og del dem i to. Skyll vårløken og del den i strimler. Hakk persille.
    Tilsett pasta og vårløk i tomatsuppen. Server med kokte egg og kalkunbacon. Strø over hakket persille.
    Ta vare på middagsrestene i en egnet beholder og spis dem til lunsj dagen etter!
    Suppe: 300 g Kokt pasta: 100 g Egg: 1 stk Stekt bacon: 2 ss Energiinnhold: 360 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
    God middag!