Grillspyd med urtemarinert svin, grillet hjertesalat og potetsalat med yoghurtdressing
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Grillspyd (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Purre
½ stk
Rødløk
½ stk
Kruspersille
½-1 bunt
Tzatzikikrydder
½ pakke
Yoghurt naturell
150 g
Svinestrimler
300 g
Tzatzikikrydder
½ pakke
Olje
3 ss
Grillspyd (kan sløyfes)
Hjertesalat
1 stk
Smør
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan godt steke kjøttet og hjertesalaten i en stekepanne. Stek kjøttet i 6–7 minutter, eller til det er gjennomstekt. Ta kjøttet til side og stek hjertesalaten i samme stekepanne i 2–3 minutter med snittsiden ned.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Hell av vannet, del potetene i fire og ha dem i en bolle.
Del purren på langs og vask den godt. Kutt rødløk og purre i tynne skiver. Skyll kruspersille, rist av vannet og finhakk den. Rør tzatzikikrydderet godt inn i yoghurten. Vend grønnsakene og yoghurten sammen med potetene.
Klargjør grillen. Legg mindre kull på den ene siden av grillen, slik at du får én grillsone med direkte varme og én med indirekte varme. Legg grillspydene i vann.
Ha svinestrimlene i en bolle eller pose og hell på olje og resten av tzatzikikrydderet. Bland det hele godt og tre kjøttet på grillspyd. Del hjertesalaten i to og grill den med snittsiden ned i 1–2 minutter. Ha på smør og krydre med salt og pepper. Grill kjøttet i 1–2 minutter på direkte varme på hver side og legg det deretter over på indirekte varme i 3–4 minutter. Ta kjøttet til side og la det hvile frem til servering.
Server grillspyd med urtemarinert svin, grillet hjertesalat og potetsalat med yoghurtdressing.
God middag!