Grillet kylling med maiskolbe, krydderpoteter og curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Olje
1 ss
Paprikakrydder
½ pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Timian
1 bunt
Paprikakrydder
½ pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Olje
2 ss
Maiskolber
2 stk
Smør
2 ss
Tobladssalat
50 g
Klasetomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Curry- og mangodressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kylling og maiskolber kan pannestekes, eller brunes av i stekepanne og bakes ferdig i stekeovnen. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen på kyllingen ligge på 70 grader.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Fyr opp grillen om det passer med grilling.
Skyll potetene og kutt dem i båter/skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje og krydre med salt og paprikakrydder. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Skrell hvitløk, skyll og tørk timian. Finhakk hvitløk. Mariner kyllingkjøttet i olje, hvitløk, timian, paprikakrydder og litt salt. Del maiskolbene i to. Gjør salat og tilbehør klart før du griller eller steker kylling og mais.
Skyll og tørk salaten. Del tomaten i båter og finhakk rødløk. Ha alt i en bolle og vend det godt sammen. Fordel olivenolje, sitronsaft og litt salt og pepper over salaten før servering.
Grill kyllingkjøttet i 3–4 minutter på hver side på direkte varme. Legg kjøttet over på indirekte varme eller til side på en skjærefjøl og dekk med aluminiumsfolie. La kjøttet hvile i minst 5 minutter før det deles i mindre skiver. Grill maiskolbene på alle sider. Pensle maiskolbene med smør og krydre med salt og pepper.
Server grillet kylling med maiskolber, krydderpoteter, salat med tomat og curry- og mangodressing. Ta vare på middagsrestene, så har du en deilig lunsj til dagen etter.
God middag!