Asiatisk satayspyd med marinert svinekjøtt og ananassalat

Asiatisk satayspyd med marinert svinekjøtt og ananassalat

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Peanøtter

Basisvarer:
  • Grillspyd (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Jasminris
150 g
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Grillspyd (kan sløyfes)
4-6 stk
Sataysaus
1 glass
(Peanøtter)
Chiliflak
½ pakke
Tobladssalat
50 g
Ananas
½-1 stk
Lime
1 stk
Sesamfrø
½–1 pakke
(Sesamfrø)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grillet ananas er kjempegodt. Kutt ananasen i skiver à 1 cm og pensle dem med olje. Grill ananasskivene i 1–2 minutter på hver side. Dryss over litt flaksalt og chiliflakes. Kutt ananasen i terninger og bland den inn i salaten.

Klargjør grillen. Legg mindre kull på den ene siden av grillen, slik at du får én grillsone med direkte varme og én med indirekte varme. 
Kok ris etter anvisning på pakken. Om risen er ferdig før resten av maten, er det bare å dekke den med lokk og sette den til side.
Kutt kjøttet i biter og tre bitene på grillspyd. Ha olje på spydene og krydre med salt og pepper. Krydre gjerne med litt chiliflakes om du ønsker ekstra sting.
Vask og tørk salaten. Bruk gjerne en salatslynge. Skjær av skallet på ananasen (se tips) og kutt frukten i terninger. Bland sammen salat og ananas. Bland sammen saften fra 1 lime, 2 ss olivenolje og 1 ss soyasaus. Ha dressingen over salaten og dryss over sesamfrø til slutt.
Legg satayspydene på grillen og grill dem på direkte varme i 2–3 minutter på hver side. Pensle på sataysaus underveis. NB! Denne sausen inneholder peanøtter. Kok opp resten av sausen og juster tykkelsen med litt vann om nødvendig.
Server satayspyd av svin med ananassalat, jasminris og resten av sataysausen. 
Passer det ikke å grille? Kutt svinekotelettene i strimler og varm opp en stekepanne med 2–3 ss olje. Stek svinekjøttet til det er gyllent. Ha på sataysaus, juster tykkelsen med litt vann om nødvendig.
God middag!