Karrigryte med kylling, paprika, eple, gressløk og ris

Karrigryte med kylling, paprika, eple, gressløk og ris

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    Liste
    Liste
    Bilder
    Gul løk
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Gul paprika
    1 stk
    Rød chili
    1 stk
    Kyllinglårfilet
    400 g
    Karri
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Kokosmelk
    1 stor boks
    Grønt eple
    1 stk
    Gressløk
    1 pakke
    Mangochutney
    1 glass
    Basmatiris
    125 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kok risen med litt karri eller gurkemeie. Risen får en gulfarge som gir retten et ekstra innbydende utseende!

    Skrell løken og finhakk den, paprikaene og ønsket mengde av chilien. 
    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 4-5 minutter på hver side, til den har fått en fin stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha i løken, paprikaene og chilien, og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett kokosmelken, karrikrydderet, hønsebuljongen og 3 dl vann, kok opp, og la det hele småkoke i 5-6 minutter. Del de stekte kyllingbitene i fire og tilsett i curryen. Gi det et lite oppkok og smak til med salt og pepper.
    Kutt eplet i terninger, og finhakk gressløken.
    Vend epleterningene inn i karrigryten rett før servering, og topp med gressløken. Server mangochutneyen ved siden av.
    God middag!