Karrigryte med kylling, paprika, eple, gressløk og ris
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Rød chili
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Karri
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kokosmelk
1 stor boks
Grønt eple
1 stk
Gressløk
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Basmatiris
125 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok risen med litt karri eller gurkemeie. Risen får en gulfarge som gir retten et ekstra innbydende utseende!
Skrell løken og finhakk den, paprikaene og ønsket mengde av chilien.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 4-5 minutter på hver side, til den har fått en fin stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha i løken, paprikaene og chilien, og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett kokosmelken, karrikrydderet, hønsebuljongen og 3 dl vann, kok opp, og la det hele småkoke i 5-6 minutter. Del de stekte kyllingbitene i fire og tilsett i curryen. Gi det et lite oppkok og smak til med salt og pepper.
Kutt eplet i terninger, og finhakk gressløken.
Vend epleterningene inn i karrigryten rett før servering, og topp med gressløken. Server mangochutneyen ved siden av.
God middag!