Tyrkisk lammekebab med tomatsalat, syltet rødløk og tzatziki
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- egg
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Rødløk
2 stk
Eddik 7 %
4 ss
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Lammekjøttdeig
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Egg
1 stk
Bulgur
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Ruccola
50 g
Klasetomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Tzatziki
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 10 hele pepperkorn, et laurbærblad og noen skiver med ingefær i vannet til løken. Det vil gi en god smak. Om du ikke spiser opp all løken, oppbevar den i et rent og tett glass i kjøleskapet i inntil 10 dager.
Kutt rødløk i tynne skiver. Kok opp eddik, sukker og vann. Hell laken over løken og la det stå på benken frem til servering (se tips).
Bland sammen lammekjøttdeig, egg og tyrkisk krydder. Start med litt krydder og stek en prøvekake, tilsett mer krydder om ønskelig. Del kjøttdeigen i 4–6 biter, form bitene til pølser og klem dem deretter litt flate. Varm opp en stekepanne med 2–3 ss olje. Stek kebabrullene i 2–3 minutter på hver side.
Ha vann og hønsebuljong i en kjele. Kok bulgur etter anvisning på pakken.
Skjær tomat i skiver og hakk sjalottløk. Skyll og tørk ruccolaen fra trippelsalatpakken, fordel den utover en tallerken og legg tomatskiver og sjalottløk over. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper.
Server tyrkiske lammekebab med bulgur, tomatsalat, syltet rødløk og tzatziki.
Ønsker du å grille? Denne retten kan du fint tilberede på grillen. Klem lammekjøttdeigen rundt 4–6 grillpinner, pensle med olje og grill til kjøttet er gyllent. Kjøttspydet er ferdig når du lett kan dra ut pinnen.
God middag!