Spicy vegetarcurry med søtpotet, ristede gresskarkjerner og yoghurt
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Søtpotet
2 stk
Olje
1 ss
Kjerneblanding
1 pakke
Gul løk
1 stk
Ingefær
½–1 bit
Gulrøtter
2 stk
Squash
1 stk
Kikerter
1 pakke
Butter chicken-paste
½–1 glass
Hakkede tomater
1 boks
Liten kokosmelk
1 boks
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Lime i båter
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en superdigg og sunn grønnsakscurry! Til denne har jeg byttet ut kjøtt med kikerter, dette er en god kilde til proteiner. Det er anbefalt å spise proteiner i form av f.eks. bønner, linser og erter. Bytt gjerne ut kjøttet med dette innimellom. Om du vil ha ris til, må du gjerne koke det ved siden av.
Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll søtpotetene og kutt dem i båter/skiver. Fordel potetene på et bakepapirkledd stekebrett. Vend søtpotetskivene i olje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter. De siste 5 minuttene strør du kjerneblandingen over søtpotene, slik at de får en lett gyllen farge og ristet smak.
Finhakk løk og ingefær. Skrell gulrot. Kutt gulrot og squash i terninger. Skyll kikertene i et dørslag.
Forvarm en vid kjele og stek grønnsakene sammen med butter chicken-pasten i 2–3 minutter. Pasten har litt futt, så start med litt og smak deg fram. Hell på hakkede tomater og kokosmelk. Skyll ut boksen med 1 dl vann og tilsett det til gryten. Kok opp og la curryen småkoke i omtrent 15–20 minutter, vend om underveis. Smak til med litt salt og sukker om du syntes det trengs.
Skyll og tørk koriander. Grovhakk og strø koriander over retten ved servering. Del lime i båter.
Server spicy vegetarcurry med søtpotet, lime, ristet kjerneblanding og yoghurt.
God middag!