Kyllingwok med savoykålblanding fra Huseby gård og hjemmelaget sursøt saus
Roede

Kyllingwok med savoykålblanding fra Huseby gård og hjemmelaget sursøt saus

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
    • maisstivelse
    • olje
    • pepper
    • salt
    • soyasaus
    • sukker
    • vann
    Fullkornsris
    125 g
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Olje
    1 ss
    Tomatpuré
    2 ss
    Sukker
    1–2 ss
    Soyasaus
    2–3 ss
    Hønsebuljong
    ½ pakke
    Vann
    3 dl
    Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
    2–3 ss
    Maisstivelse
    1 ss
    Chiliflak
    ½–1 pakke
    Gulrot
    1 stk
    Vårløk
    ½ pakke
    Lime
    ½ stk
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Olje
    2 ss
    Frisk savoykålblanding
    300 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Om du ikke liker sursøt saus, kan du droppe tomatpureen og sukkeret, og kun bruke hvitløk, chiliflakes, hønsebuljong og soyasaus i sausen. Fersk ananas eller ananas fra boks brukes ofte i sursøt saus, og kan tilsettes.

    Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske om det er nødvendig.
    Finhakk hvitløk. Varm opp en stekepanne til medium lav varme, og ha i olje, stek hvitløken blank (se tips). Ha på tomatpurè, og rør godt. Bland inn sukker, soyasaus, eddik, buljong og vann, og kok opp. Rør ut maisenna/maisstivelse i litt vann, og visp inn i sausen. La sausen småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sukker og eddik, om du ønsker det. Du kan velge å ha i chiliflakesene eller å servere disse ved siden av.
    Skrell og kutt gulrot i to og videre i skiver på langs. Skyll og kutt vårløk i skiver. Del ½ lime i båter.
    Forvarm en stor stekepanne eller wokpanne til medium sterk varme, og ha i olje. Stek kyllingkjøttet i 1–2 minutter, slik at det får en fin stekeflate. Krydre lett med salt. Legg kyllingen til side på en tallerken. Stek så gulrøttene og savoykålblandingen i samme stekepanne 3-4 minutter, til den faller litt sammen, men fortsatt har litt tygg/sprøhet. Vend inn kyllingen og vårløken til slutt. Du kan blande inn den sursøte sausen om du vil, eller server den ved siden av.   
    Server kyllingwok med savoykålblanding fra Huseby gård, vårløk, fullkornsris, lime og hjemmelaget sursøt saus. 
    100 g Wok: 300 g Saus: ½ dl Energiinnhold: ca. 360 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
    God middag!