Gulrot- og appelsinsuppe med strimlet svinekjøtt

Gulrot- og appelsinsuppe med strimlet svinekjøtt

4.01 (112)
Under 15 min
1 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Brød og smør
  • karri
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I dag kan du få dekke et koselig middagsbord. Dekk på med tallerken, kniv, gaffel, glass og serviett. Spør en voksen om du kan få tenne lys og om du kan pynte med noe påskepynt. Finn en mugge og fyll den med kaldt vann og gjerne noen sitronskiver.

Ha suppen i en kjele og kok den opp under omrøring. Riv det ytterste gule skallet av appelsinen på den fineste delen på rivjernet. Ha skallet i suppen. Del appelsinen i to og klem saften av den i suppen. La suppen koke i omtrent 5 minutter for å bli ordentlig gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.
Kutt svinekjøttet i strimler. Varm opp en stekepanne med olje og stek svinestrimlene på høy varme til de er gylne. Ha på karri, salt og pepper.
Server gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt, kjerneblanding og godt brød med smør.
Kok opp suppen som anvist over. Hell suppen over på en termos. Tre strimlet svinekjøtt på grillpinner og legg dem i en dobbel brødpose. Bland sammen karri og olje, hell marinaden over kjøttet og knyt igjen posen. Grill spydene over bålet eller på grill. Nyt deilig varm suppe og grillspyd på tur.
God middag!