Sei med knuste poteter, dampet spisskål og eggesmør

Sei med knuste poteter, dampet spisskål og eggesmør

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
400 g
Egg
1 pakke
(Egg)
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
400 g
Spisskål
1 bit
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Seifilet
450 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha seifileten i isvann med litt eddik før du skal steke den. Da får den en fastere konsistens.

Kok opp poteter i en kjele med lettsaltet vann. Sett ned varmen og la potetene trekke i 20–25 minutter. Mos potetene flate med en sleiv eller lignende når de er ferdige. Ha smør i samme stekepanne du stekte fisken i, og stek de knuste potetene på høy varme i 1 minutt på hver side. 
Kok eggene i 8–9 minutter og avkjøl dem i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i terninger. Smelt kryddersmøret og ha i egg. La smøret stå på lav varme frem til du skal servere. 
Skrell gulrøttene og del dem i grove biter. Del spisskålen i båter. Ha vann og smør i en kjele og smørdamp gulrot og kål i 3–4 minutter. Hell av vannet og krydre med salt og pepper.
Skyll fisken godt i kaldt rennende vann. Tørk av den med kjøkkenpapir. Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.
Server sei med knuste poteter, dampet spisskål og eggesmør.
God middag!