Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- kyllingbuljong
- salt
- sesamolje (kan sløyfes)
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha strimlet kålslat i en bolle. Kutt tomatene i biter og ha dem i bollen sammen med salaten. Finn frem en kopp og mål opp 2 spiseskjeer med soyasaus, 1 spiseskje olivenolje og 1 teskje sesamolje. Klem også oppi saften fra en halv lime. Rør dressingen sammen. Ha dressingen over salaten eller server den ved siden av.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det koke forsiktig i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Krydre prinsessefiletene med salt og pepper, og stek dem i en varm stekepanne med litt olje til de er gylne på begge sider.
Ha sataysaus og kyllingbuljong i en kjele og varm opp under omrøring. Smak til med lime og soyasaus. Hold sausen varm på svak varme frem til servering. Ønsker du en mildere saus kan du tilsette litt fløte, kokosmelk eller rømme.
Ha strimlet kålsalat i en bolle. Del tomaten i båter og ha den i bollen. Bland sammen soyasaus, olivenolje, sesamolje og lime, og hell dressingen over salaten. Eventuelt kan du servere den ved siden av.
Server prinsessefileter med kokt ris, frisk salat og sataysaus.
Denne retten kan fint tilberedes og nytes på tur. Kok risen på forhånd og lag ferdig salaten. Tre kyllingen på spyd og legg spydene i en dobbel brødpose. Ha på sataysaus og knyt igjen. Grill kyllingspydene over bålet eller på en grill. Så da er det bare å spenne på seg skiene og glede seg til matpausen!
God middag!