Posjert kyllingbryst med hvit asparges og bearnéssaus

Posjert kyllingbryst med hvit asparges og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Poteter
400 g
Olje
1 ss
Vann
8 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Kyllingbryst med skinn
420 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Salt
1 ts
Hvit asparges
100 g
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½ stk
Kruspersille
1 bunt
Vann
1 l
Sukker
1 ss
Salt
1 ss
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingbrystet kan grilles eller stekes, om det frister mer. Hvit asparges er en delikatesse, den er i sesong i mai og juni. Den hvite aspargesen skiller seg fra den grønne ved at den vokser under jorda og dermed ikke tar til seg farge. Den er best nykokt med en god smørsaus, men kan også grilles, bakes eller pannestekes. Smaken er mer intens enn den grønne, med en balanse mellom bitterhet og sødme.

Skyll potetene og kutt dem i båter/skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Kok opp 8 dl vann, 1 pakke hønsebuljong, 1 hvitløk delt i skiver og 1 ts salt. Legg i kyllingbrystene slik at vannet dekker dem, og la de trekke rett under kokepunktet i omtrent 12–14 minutter. Løft ut kyllingbrystet og tørk dem av med papir. Varm opp en stekepanne til medium sterk varme. Ha i olje og smør, og brun av kyllingbrystene på alle sider. Legg brystene over på en skjærefjøl og la dem hvile i omtrent 5 minutter. Del kyllingen i tynne skiver før servering.
Kok opp vann med sitronsaft, salt og sukker. Skrell det ytterste laget på den hvite aspargesen, 2–3 cm fra toppen. Kutt av den nederste del av aspargesen, omtrent 3–4 cm. Skrell gulrot og skyll purreløken nøye. Del gulrot i staver, aspargesen i to og purreløken i grove biter. 
Kok aspargesen 2 minutter for seg selv. Ha i gulrot og purreløk, og kok det hele i ytterligere 3–4 minutter. Aspargesen trenger omtrent 5–6 minutter koketid. Hell av vannet og krydre lett med salt og pepper. Skyll persille i vann, rist av vannet og grovhakk. Strø persillen over grønnsakene ved servering. 
Hell sausen over i en liten kjele og varm opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Server posjert kyllingbryst med gulrot, purreløk, hvit asparges, bearnéssaus og persille på toppen. 
God middag!