Godtlevertpølser med potetgrateng og brokkoli

Godtlevertpølser med potetgrateng og brokkoli

4.13 (63)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Dijonsennep eller annen sennep
    • extra virgin olivenolje
    • hvitløk
    • ketsjup
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ta potetene ut av posen og skyll dem forsiktig. Ha potetene i en bolle og knus dem lett. Bland inn hakket hvitløk, spinat, 2 spiseskjeer olivenolje, salt og pepper. Ha potetblandingen i en ildfast form, dryss over ost og sett formen i ovnen. Potetene skal steke til osten er gyllen.

    Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann.
    Ta potetene ut av posen og skyll dem forsiktig. Del potetene i biter og hakk hvitløk. Bland sammen poteter, hvitløk, spinat, olivenolje, salt og pepper. Ha blandingen i en ildfast form med bakepapir. Dryss over ost. Sett formen i ovnen og stek potetetgratengen til den er gyllen på toppen.
    Kutt brokkoli i buketter. Skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter. Sil av vannet og ha på litt smør.
    Lag små snitt i pølsene på hver side. Varm opp en stekepanne med olje og stek pølsene til de er gylne.
    Server stekte pølser med potetgrateng, brokkoli, sennep og ketsjup.
    Pølser på bålet er aldri feil. Potetene kan fint serveres som en potetsalat og brokkolien kan pakkes i folie og bakes på bålet.
    God middag!