Roede
Sprøstekt lyrfilet med hjemmelaget eplecoleslaw
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
400 g
Lyrfilet
375 g
Glutenfri panering
½ pakke
Egg
1 stk
Vann
4 ss
Olje
2 ss
Hodekål
300 g
Rødt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Alternativer til panering kan være cornflakes, havregryn eller finkjørt knekkebrød. Du kan brune fiskebitene i en stekepanne, og bake dem ferdig i ovnen. Forvarm da ovnen til 180 grader varmluft, og bak den panerte fisken i 5–10 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på fiskebitene og tiden de har fått i stekepannen først.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med kjøkkenpapir. Krydre fiskestykkene med salt og pepper.
Knekk egget i en skål, og visp det sammen med vann med en gaffel. Ha panering i en dyp tallerken. Vend fiskestykkene først i egg og deretter i paneringen (se tips).
Forvarm en stekepanne til medium varme, og ha i olje. Stek de panerte fiskebitene til de er gylne på alle sider. Det tar omtrent 7–10 minutter (se tips).
Riv eller finhakk kål, eple og gulrot. Del sitron i båter. Bland sammen de revne grønnsakene, og tilsett rømmekolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Du kan eventuelt servere rømmekolle ved siden av.
Server sprøstekt lyrfilet med hjemmelaget eplecoleslaw, poteter og sitron.
150 g Panert fisk: 150 g Coleslaw: 150 g
Energiinnhold: ca 440 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!