Hjemmelaget søtpotetgrateng med kjøttsaus og ruccola
Roede

Hjemmelaget søtpotetgrateng med kjøttsaus og ruccola

Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Søtpotet
2 stk
Karbonadedeig
300 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Squash
1 stk
Sjampinjong
1 pakke
Olje
2 ss
Moste tomater
350 ml
Oregano
1 pakke
Vann
1 dl
Ruccola
50 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask søtpoteten godt, og skrell den hvis du foretrekker det. For en raskere middag, hopp over punkt 5. Riv Grana Padano over gratengen før du putter den i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips). Kok opp en kjele med lettsaltet vann til søtpotet.
Finhakk løk og hvitløk. Kutt squash i terninger og sopp i to.
Varm opp en vid kjele eller stor stekepanne, og ha i olje. Stek karbonadedeigen på sterk varme, og stek den hel til den har fått en god stekeflate. Del den så i mindre biter. Tilsett grønnsakene, og la dem steke med i 3–4 minutter. Ha på moste tomater, skyll ut flasken med litt vann. La kjøttsausen småkoke i 5–10 minutter. Smak til med basilikum og oregano, salt og pepper.
Vask søtpotetene godt, og del dem grove terninger. Kok søtpotetene i 7–9 minutter, hell av vannet og legg dem over i en stor ildfast form.
Fordel kjøttsausen over søtpotetene. Sett formen i ovnen, og la gratengen steke i omtrent 10–15 minutter.
Skyll og tørk ruccola.
Server hjemmelaget kjøttgrateng med søtpotet, ruccolasalat og finrevet Grana Padano på toppen.
450 g Ruccolasalat Grana Padano, revet: 1 ss Energiinnhold: ca 350 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!