Kalkunfrikassé

Kalkunfrikassé

Ny oppskrift
Under 35 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Hønsebuljongterning
  • hvetemel
  • karri
  • margarin
  • salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask purren grundig, det samler seg lett jord mellom lagene. I stedet for buljongterning kan du bruke hønsefond eller grønnsaksbuljong.

Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20 minutter.
Skyll purren og kutt den i ringer (se tips). Skrell gulroten og skjær den i tynne skiver. Kutt løk i skiver.
Kok opp vann og hønsebuljong. Kok purre, gulrot, løk og kålrot i kraften i 10 minutter. Ta opp grønnsakene og legg dem til side.
Smelt margarin i en kjele og ha i karri. La det frese så vidt, og rør inn mel. Spe med omtrent 1–2 dl hønsebuljong i et par omganger. Rør til du har en klumpfri saus mellom hver gang. Senk varmen og legg i kalkunkjøttet. La sausen småkoke sammen med kjøttet i 5–10 minutter. Rør underveis.
Ha grønnsakene tilbake i sausen. La frikasséen bli gjennomvarm og grønnsakene møre. Smak til med litt salt og pepper.
Server kalkunfrikassé med kokte poteter ved siden av.
1 Roedeporsjon Kalkunfrikassé: 450 g Kokt potet: 150 g Energiinnhold: 410 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!