Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Hønsebuljongterning
- hvetemel
- karri
- margarin
- salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask purren grundig, det samler seg lett jord mellom lagene. I stedet for buljongterning kan du bruke hønsefond eller grønnsaksbuljong.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20 minutter.
Skyll purren og kutt den i ringer (se tips). Skrell gulroten og skjær den i tynne skiver. Kutt løk i skiver.
Kok opp vann og hønsebuljong. Kok purre, gulrot, løk og kålrot i kraften i 10 minutter. Ta opp grønnsakene og legg dem til side.
Smelt margarin i en kjele og ha i karri. La det frese så vidt, og rør inn mel. Spe med omtrent 1–2 dl hønsebuljong i et par omganger. Rør til du har en klumpfri saus mellom hver gang. Senk varmen og legg i kalkunkjøttet. La sausen småkoke sammen med kjøttet i 5–10 minutter. Rør underveis.
Ha grønnsakene tilbake i sausen. La frikasséen bli gjennomvarm og grønnsakene møre. Smak til med litt salt og pepper.
Server kalkunfrikassé med kokte poteter ved siden av.
1 Roedeporsjon
Kalkunfrikassé: 450 g
Kokt potet: 150 g
Energiinnhold: 410 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!