Asiatiske kjøttboller med grønnkålsalat og hoisinsaus

Asiatiske kjøttboller med grønnkålsalat og hoisinsaus

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • Litt salt
  • margarin
  • melk
  • salt
  • vann
Fullkornsris
125 g
Vann
2 dl
Litt salt
Karbonadedeig
300 g
Melk
3–4 ss
Hoisinsaus
0,5 beger
(Gluten, Soya, Selleri, Sesamfrø)
Panko
1/3 pakke
Vårløk
2 stilk
Salt
Margarin
1 ss
Vann
1 dl
Hoisinsaus
0,5 beger
(Gluten, Soya, Selleri, Sesamfrø)
Grønnkål
100 g
Vårløk
½ pakke
Granateple
1 stk
Lime
½–1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne fersk chili, revet ingefær eller hvitløk i sjysausen for mer smak. Limesaft er også godt! Hvordan rense granateple? Sjekk ut hvordan på: https://www.youtube.com/watch?v=I9C_JG9hq0s eller på vår Instagram!

Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Sett over en stor kjele med vann til koking av grønnkål.
Ha karbonadedeigen i en bolle. Tilsett melk, hoisinsaus, panko, finhakket vårløk, salt og pepper. Bland alt godt sammen med en god sleiv eller med hendene.
Form deigen til kjøttboller på størrelse med golfballer. Varm opp en stekepanne og ha i margarin. Brun kjøttbollene i pannen på alle sider. Hell på vann og hoisinsaus. La sjysausen småkoke sammen med kjøttbollene i 5–10 minutter under lokk.
Kok grønnkålen i 1 minutt, kjøl den ned i rennende kaldt vann og tørk den på papir.
Rens granateplet (se tips). Kutt vårløk i tynne skiver. Bland sammen grønnkål, vårløk og granateple, og smak til med limesaft, olivenolje, salt og pepper.
Server kjøttboller i sjysaus med grønnkålsalat og kokt ris.
125 g Kokt fullkornsris: 150 g Grønnkålsalat Sjysaus: 2 ss Energiinnhold: 450 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!