Pannestekte koteletter med ovnsbakte potetskiver og hjemmelaget sennepssaus
Roede

Pannestekte koteletter med ovnsbakte potetskiver og hjemmelaget sennepssaus

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • lettmelk
  • margarin
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Bakepotet
1 stk
Squash
1 stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Olje
1 ss
Margarin
1 ss
Hvetemel
2 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Estragonsennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Lettmelk
2.5 dl
Vann
1–2 dl
Magre svinekoteletter
500 g
Olje
1 ss
Spinat
50 g
Klasetomat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Squash- og potetrøsti: Skrell potetene. Riv poteter og squash på et rivjern, og press ut så mye vann som mulig. Bland krydder inn i potet - og squashblandingen. Forvarm en stekepanne til medium varme, og ha i olje. Del potet- og squashblandingen i porsjoner, trykk dem litt flate med en stekespade. Stek til de får en fin stekeflate, og flytt dem over på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek røstien i omtrent 12–14 minutter i stekeovnen, til den er mør.

Varm opp stekovnen til 200 grader varmluft. 
Skyll bakepotet og squash (se tips). Kutt begge deler i tynne skiver. Ha dette over på et stekebrett med bakepapir, og krydre med potetkrydder, litt salt og pepper. Spre potet- og squashskivene godt utover brettet. Bak potetene og suquashskivene møre, det tar omrent 15–20 minutter. 
Smelt margarin i en liten kjele, og ha i hvetemel (eventuelt maisstivelse). Hell på hønsebuljong, vann og melk, og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Juster konsistensen med litt vann. Smak til med estragonsennep, salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til medium sterk varme, og ha i olje. Ha i kotelettene, og stek i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Skru ned, og la kjøttet hvile fram til servering. 
Skyll og tørk spinat. Kutt tomater i tynne skiver. Bland sammen til en lett salat i en salatskål. 
Server pannestekte koteletter med potetskiver, squash, salat og hjemmelaget sennepssaus med estragon. 
175 g Svinekjøtt: 125 g Salat: Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!