Røkt torsk med kremet agurk- og dillsalat
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- vann
Poteter
500 g
Salt
Røkt torskefilet
400 g
Vann
8 dl
Agurk
1 stk
Gulrot
1 stk
Dill
1 pakke
Rømmekolle
1 pakke
Sitron
½ stk
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også rive agurk og gulrot på et rivjern, om du heller vil det. Server gjerne rømmen ved siden av. La fisken renne av seg med en hulløse eller lignende, og tørk den litt med kjøkkenpapir. Da slipper du å få med så mye av kokevannet på tallerkenen.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Kok opp vann til torsken i en vid kjele eller en stor stekepanne med høye kanter.
Tørk av fisken med papir. Legg fisken i vannet, skru ned varmen og legg på et lokk. Fisken skal bare trekke i det varme vannet. Det tar 6–10 minutter, litt avhengig av størrelsen på stykkene. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Bruk en ostehøvel eller mandolin og lag lange, tynne strimler av agurk. Riv gulrot og finhakk dill. Bland sammen agurk, gulrot, dill og rømmekolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper (se tips).
Server lettrøkt torsk med kokte poteter og kremet agurk- og dillsalat.
God middag!