Cannelloni med grønn salat

Cannelloni med grønn salat

Ny oppskrift
Under 50 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • hvetemel
  • malt muskatnøtt (kan sløyfes)
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Kjøttdeig
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Løk
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Rød chili
½–1 stk
Passata
1 flaske
Salt
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
(Gluten)
Lettmelk
5 dl
Malt muskatnøtt (kan sløyfes)
1/3 ts
Salt
Ferske pastaplater
½–1 pakke
Parmesan
1 pakke
Restaurantsalat
1 pakke
Gulrot
1 stk
Tomat
2 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Sitron
¼ stk
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dette er en rett du gjerne kan spare til en dag med litt bedre tid. Den er vel verdt å vente på! For en noe raskere rett kan du legge den lagvis som en lasagne. Bellissimo!

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Finhakk løk, hvitløk og chili.
Stek kjøttdeigen på høy varme i en kjele med olje. Når kjøttdeigen er godt brunet, tilsett løk, hvitløk og chili, og la det steke med i et par minutter. Tilsett passata og la kjøttsausen småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips).
Når kjøttsausen er satt til koking, lager du bechamelsausen. Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med litt og litt melk samtidig som du rører godt. Kok opp sausen under omrøring og la den småkoke i minst 5 minutter. Det er viktig at du rører underveis, sausen har nemlig lett for å svi seg. Smak til med muskat, salt og pepper.
Del lasagneplatene i to på midten. Fyll hver lasagneplate med en stripe med kjøttsaus. Rull dem sammen og legg rullene inntil hverandre med skjøten ned i en smurt ildfast form. Lag 8–10 ruller og fordel resten av sausen oppå.
Fordel bechamelsausen over cannelloniene og dekk med revet parmesan. Sett formen i ovnen og stek cannelloniene i 15–20 minutter til osten er gyllen.
Skyll og tørk salaten. Riv gulrot og kutt tomat i terninger. Bland alt sammen, og vend inn olivenolje, sitronsaft, salt og pepper rett før servering.
Server cannelloni med grønn salat.
Middagsrester? Denne retten er faktisk bedre dag to! Da har smakene fått satt seg og kommet bedre frem. Ta vare på restene i en matboks og spis dem til lunsj dagen etter. Her har du nok et par pastaplater igjen, og de kan fryses. Du kan kutte dem i tynne strimler til tagliatelle eller bruke dem i en lasagne.
God middag!