Bakt kylling med korianderolje, masalasaus med nøtter og sprøstekt spisskål

Bakt kylling med korianderolje, masalasaus med nøtter og sprøstekt spisskål

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Basmatiris
125 g
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Sukker
1–2 ts
Kinesisk hvitløk
½ stk
Garam masala
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Vann
3 dl
Koriander
1 bunt
Sitron
½ stk
Olivenolje
2 ss
Kyllingstrimler
300 g
Gulrøtter
2 stk
Spisskål
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grillet fisk og grønnsaker er superdigg! Kålen får en sprø og nøtteaktig smak, som smaker utrolig godt! Om du har lyst og været klaffer - grill fisk og grønnsaker. Gjør klar grillen. Legg grønnsaker på direkte varme og grill dem til de er møre på alle sider. Legg fisken i aluminiumsfolie ha korianderolje over. Bak fisken på grillen i omtrent 10 minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Kok ris etter anvisning på pakken.
Rist nøttemiksen i 3–4 minutter i en kjele uten olje, til miksen er lett gyllen. Finhakk ½ hvitløk, og stek den sammen med nøttemiksen og litt olje. Ha i garam masalakrydderet mot slutten. Hell på tomatpuré, skyll ut boksen med litt vann og tilsett dette. Tilsett i tillegg 3 dl vann og kok opp. La sausen småkoke i 5–10 minutter, og kjør den sammen med en stavmikser eller i en hurtighakker. Smak til med litt salt og sukker. 
Skrell gulrøtter, og del dem i to på langs. Del spisskålen i seks. Vend grønnsakene i litt olje, salt og pepper. Bak gulrøttene i i omtrent 20 minutter. Stek spisskålen på alle sider i en stekepanne med litt olje. Legg kålen inn i ovnen med gulrøttene de siste 5 minuttene, eller følg tipset. 
Skyll, tørk og finhakk koriander. Bland sammen koriander, sitronsaft, olje, litt salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form, og ha på litt av korianderoljen. Om du ikke er så glad i koriander, kan den serveres ved siden av. Bak kyllingen i omtrent 10-12 minutter.
Server korianderbakt kylling med korianderolje, basmatiris, stekt spisskål, gulrøtter og garam masalasaus med nøtter.
God middag!