Lammeskiver med jordskokk, grønnsaker og rødvinssaus
4.19 (69)
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Rosmarin, timian eller oregano
- salt
- solsikke-/rapsolje
Jordskokk
300 g
Sellerirot
½ stk
Det grønne fra purren
½ stilk
Rosmarin, timian eller oregano
1 ts
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Lammelår i skiver
500 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne kjøttet sammen med noen hele fedd hvitløk og et par kvister rosmarin.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Vask og skrubb jordskokkene godt og del dem i båter. Skrell selleriroten og del den i grove terninger. Skyll purren grundig og del den i tykke skiver. Bland grønnsakene i en ildfast form og vend inn urter, olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene i omtrent 25–30 minutter.
Tørk av kjøttet og krydre det med salt og pepper. Forvarm en stekepanne til medium pluss varme, ha i olje og legg i kjøttet. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en fin brunfarge.
Legg kjøttet inn i ovnen sammen med grønnsakene og la det steke med de siste 10 minuttene.
Varm opp sausen under omrøring.
Server stek lammelår med bakte grønnsaker og rødvinssaus.
Lammelår: 150 g
Ovnsbakte grønnsaker: 275 g
Rødvinsaus: ½ dl
Energiinnhold: 440 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!