Lammeskiver med jordskokk, grønnsaker og rødvinssaus

Lammeskiver med jordskokk, grønnsaker og rødvinssaus

4.19 (69)
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Rosmarin, timian eller oregano
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Jordskokk
    300 g
    Sellerirot
    ½ stk
    Det grønne fra purren
    ½ stilk
    Rosmarin, timian eller oregano
    1 ts
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Lammelår i skiver
    500 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek gjerne kjøttet sammen med noen hele fedd hvitløk og et par kvister rosmarin.

    Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
    Vask og skrubb jordskokkene godt og del dem i båter. Skrell selleriroten og del den i grove terninger. Skyll purren grundig og del den i tykke skiver. Bland grønnsakene i en ildfast form og vend inn urter, olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene i omtrent 25–30 minutter.
    Tørk av kjøttet og krydre det med salt og pepper. Forvarm en stekepanne til medium pluss varme, ha i olje og legg i kjøttet. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en fin brunfarge.
    Legg kjøttet inn i ovnen sammen med grønnsakene og la det steke med de siste 10 minuttene.
    Varm opp sausen under omrøring.
    Server stek lammelår med bakte grønnsaker og rødvinssaus.
    Lammelår: 150 g Ovnsbakte grønnsaker: 275 g Rødvinsaus: ½ dl Energiinnhold: 440 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
    God middag!