Kremet pasta linguine med skinke og brokkoli

Kremet pasta linguine med skinke og brokkoli

4.17 (289)
Under 20 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • grønnsaksbuljongterning
    • grovkvernet sort pepper
    • Litt revet ost
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Du kan eventuelt koke brokkolien sammen med pastaen de siste 3–4 minuttene. Da får du en mindre kjele å vaske opp!

    Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. Kok også opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
    Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
    Finhakk løk. Varm opp en stekepanne med olje og stek løken på middels varme til den er blank. Tilsett skinke, crème fraîche og ferdigblandet buljong. La det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter. Hell av kokevannet.
    Bland sammen pasta, saus og brokkoli, og server med revet ost og kvernet sort pepper om ønskelig.
    Ha restene av pastaen i en ildfast form og strø over ost. Sett formen i ovnen og stek pastagratengen til osten er smeltet og gyllen.
    God middag!