Roede
Thailandsk biffsalat med agurk, tomat, sesam- og chilisaus
Ny oppskrift
Under 25 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Evt. grovt brød
- olje
- salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Strimlet storfekjøtt
300 g
Olje
1 ss
Salt
1 ts
Trippelsalat
½–1 pakke
Agurk
½–1 stk
Stangselleri
½ pakke
Banansjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du soyasaus kan du gjerne ha et par spiseskjeer i marinaden. Rist sesamfrøene lett gylne i en tørr stekepanne, da får du fram de gode smakene.
Finhakk hvitløk og chili, og bland det sammen med olje og salt. Chilien kan også serveres ved siden av. Vend biffstrimlene i marinaden i en bolle. Mariner kjøttet i omtrent 15 minutter. Mens kjøttet marineres kan du gjøre klar resten av salaten.
Skyll og tørk trippelsalaten. Kutt eller riv den i mindre biter og legg den på et stort fat.
Kutt agurk, stangselleri og sjalottløk i tynne skiver eller strimler. Kutt tomat i grove terninger. Skyll og tørk koriander. Fordel grønnsakene over salaten.
Forvarm en stekepanne til medium sterk varme og ha i olje. Stek kjøttet raskt i to omganger for best resultat, 1–2 minutter holder. Legg kjøttet over salaten.
Fordel sesam- og chilisaus over salaten og pynt med fersk koriander og sesamfrø (se tips).
Server thaisalat med strimlet storfekjøtt, grønnsaker, koriander og sesam- og chilisaus. Server gjerne grovbrød ved siden av.
125 g Salat: 250 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca 310 kcal Energiinnhold med 30 g brød: ca. 375 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller Roede-klubben, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!