Kjøttkaker i brun saus med kokte poteter

Kjøttkaker i brun saus med kokte poteter

4.08 (237)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Pepper
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Lag gjerne en liten prøvekake som du steker og smaker på. Tilsett mer krydder hvis du synes det trengs. En teskje sennep er også godt i kjøttdeigen.

    Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter. Kok opp en mindre kjele med lettsaltet vann til erter og gulrot.
    Finhakk løken og bland den sammen med kjøttdeig, salt, pepper og krydder (se tips). Fukt hendene og rull kjøttkaker. Varm opp en stekepanne til middels pluss varme. Stek kjøttkakene i en blanding av olje og smør i 4–5 minutter på hver side.
    Når alle kjøttkakene har fått farge, hell over sausen og varm den forsiktig opp sammen med kjøttkakene. Mens kjøttkakene godgjør seg, skrell gulrøttene og del dem i skiver. Kok gulrotskivene i omtrent 4 minutter. Tilsett erter i kokevannet og kok både gulrot og erter i et par minutter til. Hell av vannet og rør inn smør. Krydre med salt og pepper.
    Server kjøttkaker i brun saus med poteter, gulrøtter og erter.
    God middag!