Pasta med pepperoni og bakt paprika

Pasta med pepperoni og bakt paprika

4.19 (278)
Under 20 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Pepper
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Liste
    Liste
    Bilder
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Finn frem et skjærebrett og en kniv. Del paprikaene i fire og ta ut frøene. Legg paprikaene i en ildfast form med skallet opp og ha på olje. Få hjelp av en voksen til å sette formen i ovnen. Husk å rydde etter deg når du er ferdig.

    Varm opp ovnen til 230 grader varmluft. Sett over en kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
    Del paprikaene i fire og ta ut stilken. Legg paprikaene i en ildfast form med skallet opp og ha på olje. Sett formen i ovnen og bak paprikaene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de begynner å bli litt sorte i skallet.
    Kutt brokkolien i små buketter, skrell stilken og kutt den i staver.
    Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Kok brokkolien med pastaen de siste 3 minuttene. Når alt er ferdigkokt, sil av vannet i et dørslag. Ha pasta og brokkoli tilbake i kjelen og ha på olivenolje.
    Finhakk løk og varm opp en stekepanne med olje. Stek løken til den er blank, tilsett pepperoni og la den steke med til den har sluppet en del av fettet. Ha i crème fraîche og vann. La det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med grovkvernet pepper.
    Ta paprikaen ut av ovnen og legg den på et skjærebrett. Hold i paprikaen med en gaffel og dra av skinnet som nå skal sitte veldig løst. Del paprikaen i mindre biter.
    Ha pastaen på et fat, hell over sausen og ha på biter av bakt paprika. Dryss gjerne over revet parmesan eller annen ost.
    «PASTA»: Pasta har vært en sentral del av det italienske kjøkkenet i omtrent 800 år. I dag finnes pasta i et nærmest uendelig antall former og fasonger, der alle har sitt bestemte bruksområde. Opprinnelig er pasta laget av durumhvete og vann, og den tørre pastaen du kjøper i butikken har stort sett disse ingrediensene som hovedinnhold. Kjøper du derimot fersk pasta er den ofte laget av eggeplomme, durumhvete og litt salt. I det italienske kjøkken brukes pasta som fyll til magen, det skal stille den verste sulten slik at måltidets mest kostbare ingredienser reduseres.
    Bak gjerne noen fedd med hvitløk og en halv chili sammen med paprikaen. Bland alt inn i pastaen når det er ferdig, så får du en deilig hot pastarett.
    Denne retten kan fint spises kald som en pastasalat. Eventuelt kan du ha den i en ildfast form, drysse over litt ost og steke den i ovnen til osten er gyllen.
    God middag!