Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland inn ønsket mengde ris i grønnsakene, det er ikke sikkert du trenger å bruke alt sammen.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk.
Legg kyllingen på et oljet stekebrett med skinnsiden opp. Hell over soyasaus og ha på salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen i 25–30 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader.
Skrell gulroten og del den i terninger. Del paprika i tynne skiver. Ha mais i en sikt og skyll av laken. Pisk sammen egg, salt og pepper i en bolle. Varm opp en stor stekepanne olje og stek gulrot og paprika til de har fått litt farge.
Tilsett mais og stek videre i et par minutter. Ha eggene i pannen og rør raskt rundt til det stivner. Ha ferdigkokt ris i pannen og rør sammen.
Server bakte kyllinglår med stekesjy, sweet chilisaus og stekt ris.
God middag!