Fiskefrikadeller med råkostsalat og stekte poteter
4.07 (312)
Under 25 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finn frem skjærebrett, kniv og en gulrotskreller. Kutt av toppen og bunnen på nepen og skrell resten med skrelleren. Finn frem et rivjern og riv nepen på den groveste delen av rivjernet. Ha nepen i en bolle sammen med gulrot og eple.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Del potetene i båter og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Ha på olje, salt og pepper (se tips). Sett brettet i ovnen og stek potetbåtene til de er møre og gylne. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skrell gulrot og nepe. Riv gulrot, nepe og eple på den groveste delen av et rivjern. Løs opp sukkeret i sitronsaft i en liten skål. Ha blandingen over råkosten. Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper. La råkosten stå på benken til resten av retten er ferdig.
Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek frikadellene på middels varme til de er gjennomvarme.
Server fiskefrikadeller med råkostsalat, pepperrotsaus og stekte poteter.
«NEPE»: Nepen har lange tradisjoner som norsk matplante, og før poteten kom hadde den en stor ernæringsmessig betydning. Neper blir også kalt for turnips. Den kommer i mange ulike farger, blant annet hvit, rosa, lilla og gulgrønn. Smaken er pepperaktig, men også litt søt. Jo skarpere den er i smaken, jo eldre er den. Nepen er veldig brukervennlig og kan blant annet brukes rå, kokt, stekt og bakt. Nepen har lite energi, men er full av kostfiber, noe som er bra for fordøyelsen din.
Bland sammen olje, sennep, salt og pepper i en liten skål. Fordel blandingen over potetene, så har du sennepsbakte poteter.
Skjær deg en blings av et grovbrød. Ha på en god klatt med remulade eller resten av pepperrot sausen og råkost. Topp skiven med fiskefrikadellene og server poteter ved siden av. Nå har du fått deg et deilig dansk smørrebrød!
God middag!