Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- paprikapulver
- salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland sammen olje, paprikapulver, salt og pepper. Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir og fordel krydderblandingen over. Gni blandingen godt inn i kyllingen, her er det lov til å bli klissete! Få hjelp av en voksen til å sette kyllingen i ovnen.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Bland sammen olje, paprikapulver, salt og pepper. Ha kyllingen på et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen over den. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt og litt sprø. Det tar omtrent 25–30 minutter. Du skal steke både kylling og poteter i ovnen samtidig. Bytt gjerne plass på brettene underveis.
Vask potetene og kutt dem i tynne skiver. Legg potetskivene på et stekebrett med bakepapir og ha på olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Ha guacamolebasen i en bolle. Smak til med sitronsaft og finhakket koriander. Rør godt. Smak til med salt og pepper.
Kutt tomat og agurk i skiver, og løk i tynne halvskiver. Legg grønnsakene etter hverandre på en tallerken og drypp over olivenolje. Krydre med salt og pepper.
Server kylling med potetskiver, guacamole og tomatsalat.
Lag din egen BBQ-saus til kyllingen! Bland sammen 2 ss ketsjup, 1 ss soyasaus, 1 ss brunt sukker og 1 ts røkt paprikapulver. Gni sausen på kyllingen før du setter den i ovnen.
God middag!