Kylling med guacamole og tomatsalat

Kylling med guacamole og tomatsalat

3.97 (109)
Under 30 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • paprikapulver
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Bland sammen olje, paprikapulver, salt og pepper. Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir og fordel krydderblandingen over. Gni blandingen godt inn i kyllingen, her er det lov til å bli klissete! Få hjelp av en voksen til å sette kyllingen i ovnen.

    Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
    Bland sammen olje, paprikapulver, salt og pepper. Ha kyllingen på et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen over den. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt og litt sprø. Det tar omtrent 25–30 minutter. Du skal steke både kylling og poteter i ovnen samtidig. Bytt gjerne plass på brettene underveis.
    Vask potetene og kutt dem i tynne skiver. Legg potetskivene på et stekebrett med bakepapir og ha på olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
    Ha guacamolebasen i en bolle. Smak til med sitronsaft og finhakket koriander. Rør godt. Smak til med salt og pepper.
    Kutt tomat og agurk i skiver, og løk i tynne halvskiver. Legg grønnsakene etter hverandre på en tallerken og drypp over olivenolje. Krydre med salt og pepper.
    Server kylling med potetskiver, guacamole og tomatsalat.
    Lag din egen BBQ-saus til kyllingen! Bland sammen 2 ss ketsjup, 1 ss soyasaus, 1 ss brunt sukker og 1 ts røkt paprikapulver. Gni sausen på kyllingen før du setter den i ovnen.
    God middag!