Chili con carne med sprø tortilla

Chili con carne med sprø tortilla

4.1 (307)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvitløk
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Ta tortillalefsene ut av pakken og del dem i trekanter. Fordel trekantene utover et stekebrett og pensle dem med olje. Nå kan du sette brettet i ovnen.

    Varm opp ovnen til 180 grader varmluft.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en vid kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en kjele med olje. Stek kjøttdeigen til den er gyllen, og tilsett løk og hvitløk. La det surre sammen i 2–3 minutter. Tilsett tacokrydder etter familiens smak. Det er ganske sterkt, så ha i litt av gangen (se tips).
    Skyll de røde bønnene. Ha bønner og hakkede tomater i kjelen og rør godt. Om du har barn som ikke er så glad i bønner, kan du servere bønnene ved siden av. La det hele småkoke i 10–12 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Kutt tortillalefsene i pizzastykker og fordel dem utover et stekebrett. Pensle dem med olje og stek dem i ovnen til de er sprø.
    Kutt cherrytomatene i to og ha salaten i en bolle (se tips).
    Server chili con carne med ris, salat og sprø tortilla.
    En hemmelig ingrediens i en god chili er sjokolade. Tilsett 2 ts kakaopulver eller noen ruter mørk sjokolade. Server gjerne retten med rømme. Ha olje og eddik på salaten for mer smak.
    Fordel de sprø tortillalefsene på et stekebrett med bakepapir. Ha chili con carne på hver bit og dryss over revet ost. Stek tortillaene i ovnen til osten er gyllen. Nyt med rømme og salsa.
    God middag!