Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Buljong
- evt. sukker
- extra virgin olivenolje eller smør
- hvitløk
- oregano eller basilikum
- salt
- solsikke-/rapsolje
Kjøttdeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Løk
½–1 stk
Hvitløk
1–2 fedd
Gulrot
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Buljong
2 dl
Salt
Evt. sukker
Oregano eller basilikum
1 ts
Linguine
200 g
Extra virgin olivenolje eller smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt ekstra tid til overs, begynn med å steke hvitløk, løk og gulrot på medium lav varme over lengre tid. Når du gjør dette, karamelliserer du løk og gulrot, og disse grønnsakene slipper ut mye god smak og sødme.
Ha olje i en varm stekepanne, og stek kjøttdeigen i flere omganger. Bruk en stekespade til å dele den i mindre biter. Ha kjøttdeigen over på en tallerken.
Finhakk hvitløk og løk. Skrell gulrot og del i små terninger. Stek løk og hvitløk i olje til løken blir blank. Tilsett gulroterninger og la alt steke til grønnsakene blir lett brunet (se tips).
Tilsett den stekte kjøttdeigen, hakkede tomater og buljong i kjelen. Kok opp og la sausen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og urter.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–9 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Server pasta med bolognesesaus. Server gjerne frisk salat til.
God middag!