Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis barna ikke er så glad i sennepsvinaigrette, ta av halvparten av poteter og grønnsaker før du blander sammen potetsalaten. Sennepsvinaigrette er kjempeenkelt å lage og passer til salater av alle slag. Visp sammen 1 ss sennep, 4 ss extra virgin olivenolje og 2 ss sitronsaft/epleeddik/hvitvinseddik. Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne ferske urter eller finhakket sjalottløk.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Når potetene er ferdige, hell av vannet og skyll dem raskt i kaldt vann. La potene dampe litt av seg.
Finhakk gressløk. Skjær vårløk, reddiker og paprika i tynne strimler eller skiver. Del også potetene i skiver. Bland potetene og grønnsakene sammen, og vend inn sennepsvinaigretten (se tips).
Lag 3–4 snitt i pølsene på hver side. Stek pølsene i 3–4 minutter på hver side i en stekepanne med litt olje.
Server stekte Roedepølser med fransk potetsalat.
Middagsrester? Ta vare på restene i en matboks. Kanskje det er nok til en rask lunsj dagen etter? Reddiker er supersnacks som du kan spise som mellommåltid.
Roedepølser: 150 g
Potetsalat inkludert grønnsaker: 200 g
Energiinnhold: 410 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)»
God middag!