Gresk salat med biffstrimler

Gresk salat med biffstrimler

4.09 (81)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Rosmarin, timian eller oregano
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ferske urter som basilikum, persille eller din egen favoritt passer godt i denne salaten. Vil du ha mer metning, kan du for eksempel servere stekte poteter eller grovt brød til.

    Ta ut ingrediensene fra kjøleskapet. Krydre kjøttet med urter og la det ligge og temperere seg litt på benken mens du går videre.
    Skyll og tørk salaten, og del den i strimler. Ha salaten i en bolle eller på et stort serveringsfat.
    Skjær tomat i skiver, agurk i terninger og rødløk i tynne skiver. Fordel de kuttede grønnsakene og oliven over salaten. Smuldre over fetaost.
    Varm opp en stekepanne med olje og stek kjøttet på middels til høy varme i 1–2 minutter. Stek gjerne i to omganger for å få en jevnere stekeflate. Krydre eventuelt med litt salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken og la det hvile i et par minutter.
    Legg kjøttet over salaten og server med tzatziki.
    Middagsrester? Fyll hele salatblader med restene av salaten og pakk dem godt inn i palstfolie. Spis salatpakkene til lunsj eller som et mellommåltid dagen etter.
    Gresk salat: 350 g Tzatziki: 2 ss Energiinnhold: 385 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!