Nakkekoteletter med wokgrønnsaker og ingefærsjy

Nakkekoteletter med wokgrønnsaker og ingefærsjy

Ny oppskrift
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Varm opp ovnen til 210 grader varmluft
      Vask potetene og del dem i båter. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir. ha på olje, salt og pepper og stek potetene til de er gyllne og møre. Dette tar omtrent 20-25 minutter.
      Skrell ingefæren, bruk gjerne en skje til å skrape av skallet. Riv ingefæren på den fine delen på rivjernet. Kutt løken i båter.
      Krydre kotelettene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med olje. Ha i hele hvitløksfedd og brun kotelettene på høy temperatur, til de har fin, gyllen farge, (SE TIPS) Legges på et ildfast fat og settes i ovn. Stekes videre til de er gjennomstekt, men fremdeles saftige. Ca 10 minutter, la gjerne hvile 5 minutter før de serveres.
      Kok ut panna med vann. Tilsett honning, ingefær og soya, kok opp og la koke i 2-3 minutter. Rør inn smøret og smak til med salt og pepper. Ha sjyen over i en liten kjele for å holde den varm til servering.
      Skyll panne og varm den opp på nytt med olje. Fres løken til den er blank. Ha i grønnsakene og la det hele steke i 3-4 minutter og smak til med salt og pepper (SE TIPS).
      Server koteletter med wokgrønnsaker, potetbåter og ingefærsjy
      «Ingefær» «roten til alt godt» Ingefær har blitt dyrket i mange tusen år i Kina og India og blitt brukt som medisin siden tidenes morgen. Det sies at ingefær har mange gode helsebringende effekter, mye på grunn av sitt høye innehold av antioksidanter. Roten til alt godt skal bland annet hjelpe mot sår hals, hemme kvalme, redusere luft i magen og virker betennelses dempende. Ingefær brukes mye i matlaging og regnes som et krydder. Ingefær brukes mye i asiatisk mat, men kan også brukes i supper, sauser, smoothies og te. Skrap av skallet med en skje og finhakk eller riv den på rivjern for å frigjøre mere smak.
      Stek kotelettene med noen kvister fersk timian eller rosmarin. Tilsett 2 ss smør mot slutten av steketiden. Øs smeltet smør over kotelettene under stekingen så tilfører du kotelettene masse deilig smak. Hakk litt rød chili og tilsett dette i grønnsakene.
      Skulle du ha mer igjen av ingefæren, skrell den og kutt den i skiver og ha den i en kopp te, eller kjør den i blenderen sammen med frosne bær til en deilig smoothie.
      God middag!