Greske kjøttboller med ovnsbakte poteter og tzatziki

Greske kjøttboller med ovnsbakte poteter og tzatziki

4.13 (143)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvitløk
    • melk (kan sløyfes)
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kjøttbollene kan også stekes i ovn. Rull alle bollene og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek kjøttbollene i 10 minutter.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem over i en ildfast form. Bland inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
    Skjær gulrot og paprika i store biter. Del blomkålen i buketter. Bland grønnsakene inn med potetene når potetene har stekt alene i 10–12 minutter.
    Bland sammen kjøttdeig, hvitløk, melk, kryddermiks, salt og pepper. Smak deg frem med krydderet ved å steke små prøvekaker. Rull deigen til kjøttboller. Stek kjøttbollene i en stekepanne med olje til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
    Server greske kjøttboller med ovnsbakte grønnsaker, poteter og tzatziki.
    God middag!