Kylling thai red curry

Kylling thai red curry

4.27 (114)
Under 35 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. soyasaus
    • hvitløk
    • Litt salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Du kan fint grille kyllingen om det er vær til det. Smør kyllingen med en blanding av 1 ss olje og 2 ss curry paste, og gjerne litt sukker eller honning. Grill kyllingen på høy varme i et par minutter. Ristede sesamfrø, peanøtter eller cashewnøtter gir god sprøhet og smak til denne retten.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Skrell gulrøtter og del dem i tynne strimler. Finhakk hvitløk. Del kyllingfiletene i mindre biter. Stek kyllingbitene i en wokpanne med olje i et par minutter. Ha på salt og pepper mens de steker. Ta bitene ut av pannen og over på en tallerken.
    Fres kålrot, gulrot og hvitløk i 3–4 minutter i den samme stekepannen du stekte kyllingen i, gjerne med litt ekstra olje. Ha deretter i ønsket mengde curry paste og la den frese med i 30 sekunder. Bruk curry paste etter smak, noen kan synes den er litt sterk. Tilsett kokosmelk og gi det hele et oppkok. La det småkoke i 5–6 minutter. Ha til slutt kyllingen tilbake i pannen.
    Server currykylling med jasminris.
    God middag!