Pasta arrabbiata med chorizo og parmesan

Pasta arrabbiata med chorizo og parmesan

Ny oppskrift
Under 30 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • extra virgin olivenolje eller smør
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Denne pastaretten er opprinnelig en vegetarisk rett. Vi har lagt til en chorizopølse for å gi denne retten et ekstra kick. For en lettere rett kan du øse bort litt av fettet fra chorizopølsen. «Arrabbiata» er italiensk for «sint», og kommer av at retten inneholder chili. Juster mengden chili til familien.

    Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
    Kutt chorizopølsen i skiver og finhakk løk, hvitløk og chili.
    Fres chorizo, løk, hvitløk og chili i en stekepanne med olje til løken er blank. Tilsett tomatpuré og la den frese med i 30 sekunder. Tilsett passata og la sausen småkoke i 10–15 minutter (se tips). Smak til med salt og pepper.
    Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–12 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør. Juster mengden pasta du koker til din familie.
    Skyll ruccola og tørk den på et kjøkkenpapir eller i en salatslynge. Kutt sjalottløk i tynne skiver. Skrell og riv gulrot. Bland grønnsakene sammen til en salat.
    Server pasta arrabbiata med salat, revet parmesan og gjerne noen dråper olivenolje på toppen.
    Middagsrester? Ta vare på restene i en matboks og spis dem til lunsj dagen etter. Har du chorizopølse igjen, kan den fryses og brukes ved en senere anledning. Den passer godt i en omelett, pastaretter eller som en del av et tapasbord.
    God middag!