Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Egg
- salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland sammen kjøttdeig, egg, salt og pepper til en jevn deig. Fukt hendene med kaldt vann og form burgere.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft og finn frem en langpanne med bakepapir.
Vask og skrubb jordskokkene, del dem i tynne skiver og legg dem i langpannen. Bland inn olje, salt og pepper. Sett pannen i ovnen og stek jordskokkene til de er gylne. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om på jordskokkene underveis for å få en jevn steking.
Bland sammen kjøttdeig, egg, salt og pepper. Del deigen i like store burgere, eller tilpasset den enkeltes mage. Fukt hendene med kaldt vann og form burgerne. Rut dem gjerne med en kniv før steking, det gir jevnere stekeskorpe og mer smak. Stek dem i en panne med olje til de er gylne, omtrent 3–5 minutter på hver side.
Ha salaten i en skål. Kutt tomat og løk i skiver.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 1–2 minutter.
Server med alle elementene på bordet, så kan alle montere sin burger slik de liker den best.
Grill burgerne på direkte varme til de har fått en god stekeskorpe. Flytt burgerne over til indirekte varme og la dem ligge der til de er ferdige. Varm brødene kjapt på grillen.
Smak til kjøttdeigen med BBQ-saus og finhakket chili for en mer smaksrik burger.
«JORDSKOKK»: Jordskokk er en rot som har vært mat for indianerne i Sør- og Nord-Amerika i mange hundre år. Her i Norge ble den først omtalt på sent 1600-tallet. Jordskokken er roten til en grønn plante med gul blomst som kan strekke seg hele 2,5 meter over bakken. Jordskokken kan du bruke til nesten akkurat det samme som du bruker poteten til. Den varierer i størrelse, kan være rund eller avlang og har en nøtteaktig smak. Skallet er så tynt at det kan spises.
God middag!