Torsk med asiatisk sjysaus og fullkornsris

Torsk med asiatisk sjysaus og fullkornsris

Ny oppskrift
Under 35 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Honning
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Denne retten har inspirasjon fra Thailand, og har store aromatiske smaker. Liker du det derimot litt sterkere, tilsett gjerne fersk chili, chilipulver eller chilisaus.

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Skyll fisken i kaldt vann og tørk av den med kjøkkenpapir. Legg fisken i en ildfast form.
    Ta bort det ytterste laget av sitrongresset. Del sitrongresset i tynne skiver. Del tomat og rødløk i båter. Vend sammen sitrongress, tomat, rødløk, limesaft, kaffirlimeblader, fish sauce og honning. Fordel marinaden over fisken og sett formen i ovnen. La fisken steke i omtrent 10–15 minutter.
    Skrell gulroten og del den i strimler. Skyll bok choy og del den i mindre biter. Stek grønnsakene i en forvarmet stekepanne med olje i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Skyll, tørk og grovhakk koriander. Fordel koriander over fisken ved servering.
    Server bakt torsk med fullkornsris, lettstekte grønnsaker og sjy fra formen.
    Torsk: 150 g Kokt fullkornris: 150 g Energiinnhold: 365 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
    God middag!