Pasta i ostesaus med pølser

Pasta i ostesaus med pølser

3.98 (216)
Under 20 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • grønnsaksbuljongterning
    • hvitløk
    • melk
    • pepper
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Legger du litt vått papir under skjærebrettet ditt, vil det ikke skli. Del pølsene i to på langs og dra av skinnet. Kutt pølsene i biter. Husk at det er lov til å smake.

    Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 9–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
    Hakk hvitløk og persille. Kutt rødløk i båter, sukkererter i to, paprika i strimler og pølser i biter.
    Fres hvitløken i en kjele med olje på middels varme til den er myk og blank. Tilsett grønnsaksbuljongen. Knus den gjerne til pulver på forhånd, da blander den seg bedre. Ha i osten, spe med melk og kok forsiktig opp. Rør av og til. Trekk kjelen til side og smak til med pepper. Bland inn hakket persille.
    Varm opp en stekepanne med olje. Tilsett rødløk og pølser, og la det steke til det er gyllent. Ha i paprika og sukkererter. La det hele steke i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Vend ostesausen inn i pastaen og fordel pølser og grønnsaker over.
    Bruk mye vann når du koker pasta. Det er fordi vannet skal tilbake til kokepunktet så fort som mulig etter at du har hatt i pastaen. Husk også å salte godt for å få riktig smak. 10–12 g salt per liter vann, ifølge mange fornuftige italienere.
    Lag en rask pastagrateng. Del opp pastaen litt. Ha pasta, saus, pølser og grønnsaker i en ildfast form. Dryss over litt revet ost og stek formen i ovnen til osten er smeltet og gyllen.
    God middag!