Biff teriyaki med grønne grønnsaker og eggnudler
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Eggenudler
½ pakke
Flatbiff i skiver
200 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
½ stk
Stangselleri
1 stilk
Pak choy
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bank kjøttstrimlene litt flate. Bland sammen ½ dl soyasaus og 1 ts bakepulver, og la kjøttet ligge i blandingen i minimum 5 minutter, skyll i kaldt vann, og stek på høy varme. Bakepulveret gjør så kjøttfibrene blir sprengt, og oppleves mørere.
Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Kutt kjøtt i strimler (se tips), skrell og finhakk hvitløk. Skrell løk, og kutt den i tynne båter. Skyll stangselleri og pak choy, kutt stangselleri i skiver på skrå og pak choy i strimler.
Varm opp en stekepanne med 1–2 ss olje. Brun kjøttet på høy varme, og ta det ut av pannen. Ha hvitløk, løk og stangselleri i pannen, stek til løken er blank. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med pak choy og teriyakisaus. La det hele surre i 1–2 minutter. Smak til med chiliflakes, salt og pepper.
Topp nykokte nudler med biff teriyaki og grønne grønnsaker. God middag!
God middag!