Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Dill
1/2 pakke
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Sous vide-poteter
250 g
Sosekjøtt
1 pose
Salt
ts
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rødløk
1/2 stk
Gulrot
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gulrotstavene kan gjerne stekes med potetene i ovnen. Har du litt sitronsaft på gulroten ved servering smaker det nydelig!
Sett ovnen på 210 grader.
Del potetene i båter og ha dem i en ildfast form sammen med olje, finhakket dill, salt og pepper.
Sett formen i ovnen og stek potetene i 10-15 minutter.
Skjær løk i båter og fres den blank i en kjele med olje.
Ha sosekjøtt i kjelen med løk og varm forsiktig opp. Eventuelt kan du gjøre som beskrevet under. Det er enklere, men vil ta litt lengre tid.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med kjøtt i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter.
Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell kjøttet forsiktig i kjelen med stekt løk. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele og kutt gulrot i staver. Kokes 4-5 minutter.
Server sosekjøtt med dillstekte poteter og gulrot
God middag!