Sosekjøtt med ovnsbakte poteter

Sosekjøtt med ovnsbakte poteter

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    Dill
    1/2 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    1-2 ss
    Sous vide-poteter
    250 g
    Sosekjøtt
    1 pose
    Salt
    ts
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Rødløk
    1/2 stk
    Gulrot
    2 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Gulrotstavene kan gjerne stekes med potetene i ovnen. Har du litt sitronsaft på gulroten ved servering smaker det nydelig!

    Sett ovnen på 210 grader.
    Del potetene i båter og ha dem i en ildfast form sammen med olje, finhakket dill, salt og pepper.
    Sett formen i ovnen og stek potetene i 10-15 minutter.
    Skjær løk i båter og fres den blank i en kjele med olje.
    Ha sosekjøtt i kjelen med løk og varm forsiktig opp. Eventuelt kan du gjøre som beskrevet under. Det er enklere, men vil ta litt lengre tid.
    Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med kjøtt i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter.
    Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell kjøttet forsiktig i kjelen med stekt løk. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
    Kok opp lettsaltet vann i en kjele og kutt gulrot i staver. Kokes 4-5 minutter.
    Server sosekjøtt med dillstekte poteter og gulrot
    God middag!