Bakt lyr med sitrondampede grønnsaker og potetbåter

Bakt lyr med sitrondampede grønnsaker og potetbåter

4 (212)
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • paprikapulver
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Paprikapulver
½ ss
Salt
Smør
2 ss
Gulrot
1 stk
Blomkål
½ stk
Sitronskall
Sitron
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Lyrfilet
400 g
(Fisk)
Salt
Smør
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om noen rundt bordet ikke liker sitron, ha sitronsaftblandingen ved siden av.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann.
Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem over på et oljet stekebrett. Hold av plass på brettet til fisken. Krydre potetene med olje, paprikapulver, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om på potetbåtene underveis for å få en jevnere steking.
Del fisken i passende store serveringsstykker. Når det gjenstår 8–10 minutter av potetenes steketid, ta brettet ut av ovnen og ha på fiskestykkene. Krydre dem med salt og pepper. Sett brettet tilbake i ovnen og stek poteter og fisk ferdig.
Kutt gulrot i skiver og del blomkål i buketter. Kok grønnsakene i det lettsaltede vannet til de er møre. Blomkålbukettene trenger 4–5 minutter og gulrotskivene trenger 3–4 minutter. Ha derfor blomkålen oppi vannet alene i ett minutt først. Når grønnsakene er møre, hell av vannet. Ha sitronskall, sitronsaft, olivenolje og smør i kjelen, og bland alt sammen.
Server ovnsbakt lyr med potetbåter og sitrondampede grønnsaker. Hell gjerne over stekesjyen fra fisken.
God middag!