Svinenakke med bakte tomater og persillepoteter

Svinenakke med bakte tomater og persillepoteter

4.2 (416)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      Ha det stekte kjøttet i en ildfast form. Fordel blandingen av vårløk, kruspersille og hvitløk over kjøttet. Dryss over revet ost. Få hjelp av en voksen til å sette formen i ovnen.

      Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
      Vask potetene og legg dem hele i en ildfast form. Om de er litt store, del dem i to. Ha på olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre. Det tar 20–25 minutter. Smelt smør og hakk persille. Bland det sammen. Når potetene er ferdige, ha dem i en bolle og hell over persillesmøret.
      Kutt vårløk i tynne skiver. Finhakk persille og hvitløk.
      Varm opp en stekepanne med olje og brun kjøttet på begge sider. Ha på salt og pepper. Ha kjøttet over i en ildfast form. Kok ut stekepannen med vann, soyasaus og sennep. Ha stekesjyen over i en mindre kjele.
      Stek vårløk, persille og hvitløk raskt i pannen og fordel det over kjøttet. Dryss over revet ost, sett formen i ovnen og stek til osten er smeltet. Det tar omtrent 10 minutter.
      Del tomaten i to og ha den i en ildfast form, gjerne den samme som du har kjøtt i. Drypp over olivenolje og ha på salt og pepper. Bak tomaten i ovnen i omtrent 10 minutter.
      Kutt av endene på bønnene og kutt rødløk i båter. Stek bønnene i olivenolje i den samme pannen som du stekte kjøttet i. Smak til med salt og pepper.
      Server svinenakke med bakt tomat, grønne bønner, løk, persillepoteter og sjy.
      Ha potetene i en aluminiumsform. Legg formen på grillen over direkte varme. Grill potetene til de er møre, og vend om underveis. Brun kjøttet på begge sider på direkte varme. Flytt det over til indirekte varme og ha på persillesmør og ost. La kjøttet kose seg der til det er gjennomstekt og osten er smeltet. Ha olje, salt og pepper på tomatene. Grill tomaten på indirekte varme til den er mør. Ha grønnsakene i samme form som potetene når potetene begynner å bli ferdige.
      Bank kjøttet litt flatt, ha på vårløk, urter og ost og rull det sammen til en rull. Fest rullen sammen med en tannpirker eller surr den sammen med en tråd. Stek eller grill etter anvisning over.
      Del opp poteter og tomat i mindre biter. Bland sammen poteter, tomat, bønner og løk. Bland gjerne inn litt rømme for å få en kremet potetsalat. Varm kjøttet forsiktig og server det ved siden av potetsalaten.
      God middag!