Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- salt
- solsikke-/rapsolje
Pasta farfalle
200 g
Salt
Brokkoli
½ stk
Extra virgin olivenolje eller smør
Baconterninger
250 g
Tomat
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Tomatpesto
1 pakke
Mozzarella
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk mye vann når du koker pasta. Det er fordi vannet skal tilbake til kokepunktet så fort som mulig etter at du har hatt i pastaen. Husk også salte godt for å få riktig smak. 10–12 g salt per liter vann, ifølge mange fornuftige italienere.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–9 minutter. Del brokkolien i buketter, og skrell og del stilken i biter. Tilsett brokkolien i pastavannet når det gjenstår omtrent 4 minutter av pastaens koketid. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Varm opp en stekepanne og stek baconet til det er sprøtt.
Del tomat i små terninger og bland det inn i det stekte baconet sammen med tomatpesto.
Server pasta med stekt bacon, tomat og tomatpesto. Riv mozzarellaen i biter og ha den over.
God middag!