Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. soyasaus
- hvitløk
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Eggenudler
½–1 pakke
Hvitløk
2 fedd
Rød chili
½ stk
Soyasaus
2 ss
Salt
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Grønnsaksmiks med grønnkål
1 pakke
Evt. soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag kan du få dekke et koselig middagsbord. Dekk på med tallerken, kniv, gaffel, glass og serviett. Spør en voksen om du kan få tenne lys. Finn frem en kanne med vann og ha gjerne 3 skiver med sitron i vannet.
Sett over vann til nudlene. Når vannet koker, kok nudlene et par minutter og kjøl dem ned i rennende kaldt vann.
Finhakk hvitløk og chili, og bland det sammen med kjøttdeig, soyasaus, salt og pepper i en bolle. Stek blandingen i en wok- eller stekepanne med olje i flere omganger. Legg kjøttet til side på en tallerken. Fres grønnsaksmiks og ingefær raskt i samme panne som du stekte kjøttet i.
Ha kjøttdeigblandingen tilbake i pannen og la alt bli varmt. Ha så i nudlene. Smak til med soyasaus.
Server kjøttdeigwok med grønnsaker og nudler.
Litt ristede nøtter eller sesamfrø smaker godt i denne retten. Er du flink til å planlegge, kan du sørge for at nudlene er ferdig samtidig som woken. Da kan du bare helle av vannet, la dem dampe litt og tilsette dem i woken.
Varm restene av nudler og grønnsaker forsiktig i en stekepanne. Pisk sammen to egg og hell dette over. Rør forsiktig rundt til eggene har stivnet. Veien er kort fra wok til stekte nudler. Server gjerne med en chilisaus.
God middag!