Pannestekt kveite med poteter, dampet kål og eple- og yoghurt dressing
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Hodekål
300 g
Kveiteskiver
450 g
Sitron
½ stk
Banansjalottløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan brunes av i stekepannen og bakes ferdig i stekeovnen på 210 grader. Om du bruker steketermometer, skal fisken ha ca. 50-55 grader i kjernetemperatur.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann og kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skrell gulrøtter og del dem i skiver. Del kålen i båter. Kok grønnsakene i 3–4 minutter. Hell av vannet, vend inn 1 ss smør og ha lokk på kjelen.
Finhakk sjalottløk og kutt eplet i små terninger. Ha det i en liten bolle og vend inn yoghurt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk av. Forvarm en stekepanne til medium høy varme og ha i olje. Legg i kveiteskivene, og stek stykkene i omtrent 3–5 minutter på hver side. Løft opp fisken underveis og kjenn på midtbeinet om det slipper fiskekjøttet. Slipper beinet, er fisken klar til servering. Det siste minuttet har du i 1 ss smør som du bruner lett. Øs smøret over fisken. Press over litt sitronsaft ved servering.
Server pannestekt kveite med poteter, dampet kål og eple- og yoghurt dressing.
God middag!