Lettsaltet torsk med gulrotpuré og krydret squash
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Småpoteter
150 g
Squash
½ stk
Paprikakrydder
½ pakke
Gulrøtter
2 stk
Revet ingefær
2-3 ts
Lettsaltet torskefilet
200 g
Vann
2 dl
Kryddersmør
½-1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om det fortsatt er sommer i luften, er dette en rett som fint kan lages på grillen. Pakk potetene i folie, del gulrøttene i to på langs og squash i tykke skiver. Ha olje og paprikakrydder på grønnsakene, og grill til de er møre. Pakk fisken i aluminiumsfolie, og grill den i 6–8 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp vann til gulrøtter.
Skyll poteter, og kutt den halve squashen i staver. Ha potetene og squashen i en ildfast form. Vend inn olje, paprikakrydder, salt og pepper. Stek i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til potetene er møre. Vend om underveis.
Skrell gulrøtter, og kok dem møre. Skrap skallet av ingefæren med en skje, og riv den fint. Hell vannet av gulrøttene, og kjør dem til en puré med en stavmikser. Smak til med revet ingefær, salt og pepper.
Kok opp 2 dl vann i en liten kjele. Legg fisken i kjelen, legg på lokk, og skru ned til svak varme. La fisken trekke i 8–10 minutter. Ta fisken ut av kjelen, og ha på en god skje med kryddersmør.
Server lettsaltet torsk med gulrotpuré og krydret squash.
God middag!